univer spiru haret.jpgUniversitatea Spiru Haret a decis, joi, sa sesizeze Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a Camerei Deputatilor si Senatului cu privire la „actiunile injuste” ale ministrului Ecaterina Andronescu „indreptate impotriva universitatii”, se arata intr-un comunicat de presa.

„Avand in vedere prejudiciile care se aduc zecilor de mii de absolventi nedreptatiti de deciziile abuzive si ilegale ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii solicitam acestei comisii sa se intruneasca in regim de urgenta pentru analizarea acestei situatii. Consideram ca Parlamentul Romaniei este obligat sa se intruneasca in regim de urgenta, pentru ca avem de-a face cu o criza care necesita urgent solutionare. Zilnic, ministerul aduce prejudicii de imagine unui numar important de profesori de prestigiu si unui numar si mai insemnat de absolventi de facultate care au fost deja legitimati pe piata muncii”, se arata in comunicat.

Universitatea „Spiru Haret” nu va fi desfiintata si va continua dezvoltarea procesului de invatamant, si investitiile in infrastructura. USH considera ca actiunile „coordonate de ministrul Educatiei sunt de rea credinta, lipsite de fundament legal si imposibil justificate de interese legate de favorizarea concurentei”. Reprezentantii USH precizeaza ca nu au nimic de ascuns, sustinand ca sunt dispusi sa puna la dispozitia presei orice fel de documentare. In opinia USH, faptul ca atat de multi absolventi ai USH au ajuns in posturi de mare raspundere, in companii multinationale, in redactii de ziare sau televiziuni, in societati de avocatura prestigioase sau in institutii ale statului „este cel mai puternic argument ca institutia isi face datoria exemplar”.