Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) ar putea introduce un program de licenţă în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, de Engleză-Chineză, în colaborare cu mai multe instituţii academice din China, a declarat presei rectorul instituţiei academice, prof univ dr ing Mihai Dimian.

Rectorul USV a spus că, în aceste zile, la universitatea suceveană se află în vizită o delegaţie chineză, din care fac parte directorul adjunct al Departamentului de Educaţie al provinciei Hebei, prorectorul Universităţii Hebei, directorul adjunct al Biroului de Afaceri Internaţionale al Universităţii Langfang, secretarul general al comitetului de partid din cadrul Universităţii de Ştiinţe şi Tehnologie Hebei şi secretarul general din cadrul Universităţii Langfang.

Potrivit lui Dimian, instituţia academică suceveană a făcut paşi importanţi în sensul dezvoltării unui program de licenţă de Engleză – Chineză la USV în colaborare cu universităţi chineze, pentru finanţarea unui program de mobilităţi pentru studenţi şi profesori, a unor proiecte de cercetare comune, precum şi a unei grădini chinezeşti în cadrul grădinii botanice din Campusul II al USV. AGERPRES