universitatea-din-suceava.jpgUniversitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) oferă, în viitorul an academic, la cele nouă facultăţi pentru studiile de licenţă un număr de 1.040 de locuri bugetate, 1.655 de locuri cu taxă, zece locuri pentru candidaţii romi, opt pentru absolvenţii din Republica Moldova cu Bacalaureatul în România şi o sută pentru românii de pretutindeni, a declarat rectorul Valentin Popa.

Totodată, pentru cei care au obţinut diploma de licenţă şi doresc să îşi continue studiile, USV Suceava oferă pentru admiterea la masterat un număr de patru sute de locuri bugetate, 1.090 cu taxă şi 35 pentru licenţiaţii din Republica Moldova.

Viitorii studenţi vor fi admişi fie pe baza mediei şi a notelor de la examenul de Bacalaureat, fie prin susţinerea unor teste. În cazul celor care să opteze pentru Facultatea de Ştiinţe al Educaţiei sau cea de Educaţie Fizică şi Sport se vor da probe vocaţionale, respectiv sportivă sau de abilităţi. Pentru Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană candidaţii vor da un test tip grilă unde li se vor verifica cunoştinţele, la alegere, la biologie, chimie organică sau chimie anorganică.

Taxele de înscriere pentru viitorul an universitar variază între 50 şi 150 de lei, iar taxa de înmatriculare este de 100 de lei pentru toate facultăţile. Studenţii care nu vor obţine un loc bugetat vor plăti anual o taxă de şcolarizare cuprinsă între 2.400 şi 4.000 de lei, valoarea tuturor taxelor rămânând la cuantumuri din anul universitar precedent. Înscrierile se pot face până pe 23 iulie. Pentru specializările la care vor rămâne locuri neocupate se va organiza o nouă sesiune de admitere în toamnă. AGERPRES