universitatea-din-suceava.jpgNumărul total de locuri bugetate alocate pentru admiterea 2015-2016 la Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a atins cea mai mare valoare din istorie, 1.247 de locuri pentru licenţă, 520 de locuri pentru masterat şi 41 de locuri pentru doctorat, a declarat, joi, rectorul USV, prof univ dr ing Valentin Popa.

Astfel, numărul locurilor bugetate acordate USV a fost suplimentat cu încă 30 la nivel de licenţă şi cu 20 la nivel de masterat, distribuţia acestora pe programe de studiu fiind aprobată de Senatul USV.
USV a primit de asemenea alte şapte locuri bugetate şi cu bursă pentru doctorat. Numărul total de locuri bugetate alocate USV pentru 2015 ajunge la 1.130 de locuri la licenţă, 490 de locuri la masterat şi 37 locuri la doctorat. Acestora, li se adaugă locurile bugetate destinate cetăţenilor moldoveni şi românilor din diaspora, respectiv 117 locuri pentru licenţă, 30 pentru masterat şi patru pentru doctorat.
Admiterea se va organiza la USV în două sesiuni: sesiunea I va avea loc în perioada 13-31 iulie, iar sesiunea a II-a, pentru ocuparea locurilor rămase vacante, în perioada 7-18 septembrie.

USV propune pentru anul universitar 2015 – 2016 un număr de 44 programe de studii de licenţă grupate pe 34 domenii (pentru forma de organizare la zi), 9 programe de studii de licenţă împărţite pe 6 domenii (pentru forma de organizare învăţământ la distanţă – ID), precum şi 37 de programe de studii masterale, organizate pe 19 domenii. La acestea se adaugă programe de conversie profesională pentru 11 specializări (unde toate locurile sunt cu taxă) şi 7 programe de formare continuă. Admiterea la studiile universitare de doctorat (14 domenii) va avea loc exclusiv în sesiunea din luna septembrie.
USV oferă studenţilor săi un campus foarte modern şi numeroase facilităţi, multe dintre ele unice în ţară.
Începând cu anul universitar 2014-2015, în cadrul USV funcţionează Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, ce are potenţialul necesar pentru organizarea diverselor activităţi cultural-artistice şi sportive.
Campusul universitar sucevean pune la dispoziţia studenţilor 18 corpuri de clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 56.000 de metri pătraţi. USV dispune de bibliotecă proprie dotată cu şase săli de lectură, 429 de locuri şi un fond de carte de peste 300.000 de volume, precum şi de o editură şi o tipografie ce asigură multiplicarea îndrumarelor de laborator, a cursurilor şi a altor materiale didactice necesare procesului de învăţământ superior.

Totodată, USV dispune de un Complex de nataţie şi kinetoterapie, ce cuprinde bazin de înot, vestiare, săli de pregătire fizică, cabinete didactice, cabinete de kinetoterapie; un restaurant universitar modernizat, ce asigură zilnic masa pentru 1200-1400 de persoane; Auditorium-ul Joseph Schmidt, ce dispune de 240 de locuri pentru spectatori şi este destinat manifestărilor culturale; un teren de sport cu gazon artificial şi pistă de alergare, cu o suprafaţă de 2.400 mp, acoperit cu balon presostatic, amenajat pentru jocuri sportive; o sală de sport modernizată; Cabana Şipoţel, ce se întinde pe o suprafaţă desfăşurată de 928 mp şi are spaţii cu destinaţie multiplă (camere de cazare, sală de cursuri de 30 de locuri, birouri, bucătărie, sală de mese, spălătorie); Centrul de formare continuă de la Vatra Dornei, ce oferă spaţii de cazare şi de învăţământ confortabile; aule, cluburi studenţeşti, precum şi un Observator astronomic.

Cazarea studenţilor se poate face în cele cinci cămine ce beneficiază de o capacitate de 1.100 de locuri. AGERPRES