universitatea-din-suceava.jpg Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) deschide pe 19 septembrie, o nouă sesiune de admitere, se arată într-un comunicat remis de biroul de presă al instituţiei academice. Conform calendarului aprobat în hotărârea Consiliului de Administraţie, înscrierile, interviurile şi probele de concurs se vor desfăşura în intervalul 19 – 21 septembrie, iar înmatricularea se va derula în zilele de 22 şi 23 septembrie, urmată de publicarea rezultatelor finale.

”Universitatea mulţumeşte tuturor candidaţilor din primele două sesiuni de admitere pentru interesul deosebit acordat şi în acest an programelor de studii ale USV”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, numărul de studenţi înmatriculaţi până în prezent a depăşit cu 50% numărul de locuri bugetate acordate de minister la programele de studii de licenţă şi cele de master, procentaj ce situează universitatea suceveană peste media naţională.

”Conducerea universităţii va milita în continuare pentru creşterea numărului de locuri bugetate acordate universităţilor cu grad mare de atractivitate în rândul absolvenţilor de liceu şi care au demonstrat, în mod constant, un grad de încredere ridicat în evaluările privind calitatea procesului educaţional”, se arată în comunicat.

În ultimii ani, numărul de locuri bugetate alocate pentru admiterea la USV a crescut de la 936 la 1.100, la nivel de licenţă, şi de la 340 la 526, la nivel de master.
Oferta USV pentru anul academic 2016-2017 a fost de peste 1.600 de locuri bugetate şi peste 2.000 de locuri cu taxă. AGERPRES