universitatea-din-suceava.jpgFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava găzduieşte, în perioada 13 – 20 mai, cea de-a XIX-a ediţie a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT”.

Hard&Soft este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, ce vor necesita cunoştinţe avansate din domeniul inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare.

Concursul a debutat în anul 1994 cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului, iar din anul 2003 coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.
La 18 ani de la prima ediţie, Concursul „Hard&Soft” a devenit o competiţie internaţională respectabilă, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti.

La competiţia din acest an sunt aşteptate echipe din zece universităţi: Universitea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Naţională din Cernăuţi, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău, Institutul de Stat al Aviaţiei din Moscova, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iaşi, Universitatea din Novi Sad, Universitatea din Oradea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Politehnică din Timişoara.
Pentru ediţia 2012 juriul concursului este format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda – preşedinte, Pat Coman şi Ciaran MacNamee de la aceeaşi universitate, în calitate de membri. Concursul a fost iniţiat şi coordonat de prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, rectorul universităţii sucevene până la alegerile universitare din acest an. AGERPRES