universitatea-din-suceava.jpgLa Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a început, luni, prima etapă de înscrieri pentru anul academic 2013-2014, la cele nouă facultăţi. Instituţia academică pune la dispoziţie viitorilor studenţi peste 1.100 de locuri bugetate şi peste 2.000 de locuri cu taxă la studiile de licenţă.

La cele mai multe dintre specializări admiterea se va face pe bază de dosar, excepţie făcând, prin examen scris, specializările Nutriţie şi Dietetică, precum şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare din cadrul Departamentului de Sănătate.

De asemenea, tinerii care vor să devină studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport vor trebui să susţină fie o probă sportivă, fie un test motric. La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei candidaţii trebuie să treacă printr-o probă eliminatorie de aptitudini vocaţionale.
Taxele de şcolarizare au fost majorate cu 17% faţă de anul trecut, sumele variind între 2.000 şi 4.000 de lei pe an. A doua etapă de înscrieri la USV va începe pe 5 septembrie. AGERPRES