suceava_universitatea.jpgElevii suceveni, dar şi din judeţele limitrofe, care doresc să se pregătească suplimentar pentru examenele de Bacalaureat şi admitere la facultate au posibilitatea de a se pregăti, gratuit, cu profesori ai Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al instituţiei.

”Pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu, profesori cu experienţă din cadrul USV vor face consultaţii gratuite pentru examenul de Bacalaureat. Disciplinele pentru care se organizează cursuri de pregătire sunt Limba şi Literatura română, Matematică, Informatică, Fizică, Istorie, Filosofie, Sociologie, Geografie, Logică, Economie. Întrucât conţinuturile vizate sunt din toţi cei patru ani de liceu, la pregătire vor putea participa nu doar elevii claselor a XII-a, ci şi din clasele anterioare”, se arată în comunicat.

Potrivit USV, consultaţiile sunt concepute sub forma unor module interactive şi vor putea fi personalizate în funcţie de nivelul de pregătire al elevilor participanţi, pregătirea fiind gratuită pentru elevi din judeţul Suceava, dar şi din judeţele învecinate, (Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bistriţa-Năsăud), care pot alege atât disciplina pe care vor să o urmeze, cât şi modulul vizat.

Informaţii privind calendarul de pregătire, cadrele didactice care vor susţine cursurile şi spaţiile de desfăşurare vor fi transmise într-un comunicat ulterior şi vor fi accesibile pe site-ul USV. Programul de pregătire se înscrie în cadrul acţiunilor organizate de USV pentru îmbunătăţirea rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat. AGERPRES