universitatea-din-suceava.jpgUniversitatea Ştefan cel Mare Suceava (USV), în parteneriat cu Asociaţia Ghizilor din Bucovina, derulează din această lună, pentru o perioadă de şase luni, cel de al patrulea sezon al ”Şcolii de munte”, a declarat presei, marţi, prorectorul USV Ştefan Purici.

Membrii asociaţiei şi colaboratorii vor susţine, în cadrul proiectului ”Ia A(l)titudine”, în regim de voluntariat, cursuri teoretice şi workshop-uri de iniţiere în activităţile de outdoor, pentru toţi cei interesaţi. În cadrul programului, un weekend din fiecare lună va fi dedicat ieşirilor pe munte, unde vor avea loc aplicaţii practice cu activităţi specifice fiecărui anotimp. Cursanţii vor avea şansa să-şi completeze cunoştinţele de alpinism clasic şi hivernal, schi de tură, rafting, canyoning, speologie, supravieţuire, tehnici de prim ajutor şi altele.

Organizatorii anunţă că toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi pe 17 decembrie, ora 17,00, la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”, din Fălticeni şi pe 18 decembrie, ora 18,00, la USV, Sala E201 (corp E, etajul 2), pentru primele reuniuni din cadrul ”Şcolii de munte”. Cursurile se vor desfăşura, săptămânal, în locaţiile şi la orele menţionate, timp de şase luni. AGERPRES