universitatea-din-suceava.jpgUniversitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) scoate la concurs în sesiunea de admitere de toamnă, în perioada 7 – 18 septembrie, un număr de 121 locuri bugetate, a declarat rectorul instituţiei academice, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

”La nivel de licenţă, după o primă sesiune, ce a avut loc în iulie, în urma căreia numărul studenţilor înmatriculaţi a crescut cu 20% comparativ cu anul anterior, USV scoate la concurs 121 de locuri bugetate şi toate locurile cu taxă disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare, adică un total de 1.105 locuri”, a spus Popa.

Locuri bugetate disponibile mai există la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) – 18 locuri, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM) – 46 de locuri, Facultatea de Istorie şi Geografie (FIG) – 36 de locuri, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) – 12 locuri, Facultatea de Silvicultură (FS) – 2 locuri şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) – 7 locuri.

Pentru masterat, sunt scoase la concurs 57 de locuri bugetate, respectiv 9 locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Caculatoarelor (FIESC), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM), 11 locuri la Facultatea de Istorie şi Geografie (FIG), 11 locuri la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) şi 2 locuri la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP), la care se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare a fiecărui program de studiu de masterat.

De asemenea, mai sunt disponibile patru locuri bugetate pentru candidaţi de origine română din afara graniţelor ţării.

Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) rămân disponibile 341 de locuri cu taxă pentru sesiunea din toamnă, în vreme ce la programele de conversie profesională sunt disponibile pentru această sesiune 359 de locuri cu taxă. AGERPEES