Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti anunta inceperea proiectului „UrSEnE – Urban Strategies for Energy Efficiency. Steps to sustainability” din cadrul programului URBACT II.

URBACT este un program european care faciliteaza schimbul de informatii in vederea promovarii dezvoltarii urbane durabile.

URBACT sustine orasele in dezvoltarea de solutii pragmatice, noi si durabile, care imbina intr-o abordare integrata aspecte sociale, economice si de mediu inconjurator. Programul faciliteaza schimbul de bune practici si experiente intre toti specialistii europeni implicati in domeniul politicii urbane.

Pe 24 ianuarie 2009, comitetul de monitorizare URBACT a aprobat, pentru a intra in faza de dezvoltare, numai 2 proiecte din categoria „Working Group”, unul dintre ele fiind UrSEnE. Principalul scop al proiectului este de a construi un cadru profesional de colaborare eficienta intre municipalitati si universitati in scopul de a intocmi si implementa planuri locale de eficienta energetica.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de patru luni, incepand cu luna noiembrie 2009. Echipa de realizare este alcatuita din municipalitatea Cesena (Italia), Primaria sectorului 2 Bucuresti (Romania), Universitatea Jonkoping (Suedia) sub coordonarea Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (Romania).