univ-tehnica-cluj.jpgO comisie internationala, formata din membri ai Asociatiei Universitatilor Europene (EUA), au vizitat facultatile din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).
Evaluarea s-a desfasurat in perioada 23-26 ianuarie si a avut in vedere discutii cu cadrele didactice si cu studentii din cadrul universitatii. Conform reprezentantilor UTCN, comisia s-a aflat in Cluj pentru prima data, participind la cea dintii vizita preliminara cuprinsa in procesul de evaluare a institutiei. Comisia de evaluare a fost formata din Jean Louis Vanherweghen, profesor la Universitatea Libera din Bruxelles (ULB), Kenneth Edwards, profesor la Universitatea din Leicester, Edward Jezierski, profesor la Universitatea Tehnica din Lodz, Lewis Purser, profesor si membru al Asociatiei Universitatilor Irlandeze din Dublin, si Jon Olafur Valdimarsson, masterand, membru al Asociatiei Studentilor Islandezi din Reikjavik.

Dupa cum mentioneaza „Monitorul de Cluj”, membrii comisiei de evaluare EUA sustin ca impresia pe care si-au facut-o in legatura cu universitatea clujeana este una foarte buna. Pentru discutiile ce vor avea loc in luna aprilie, comisia a cerut UTCN un numar de materiale suplimentare, care sa contina o serie de detalii legate de desfasurarea procesului de invatamint si al cercetarii in cadrul institutiei universitare din Cluj.