Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIASI) a primit de la Ministerul Educaţiei Naţionale încă 136 de locuri la licenţă, acestea fiind obţinute prin transformarea locurilor de la buget rămase neocupate la master. Rectorul TUIASI, Dan Caşcaval, a declarat că decanii tuturor facultăţilor au făcut o serie de solicitări pentru numărul de locuri necesare ca studenţii ce îndeplinesc condiţiile de a beneficia de un loc bugetat să îl poată primi.

Conform acestuia, în prezent, universitatea are 2.830 de candidaţi înscrişi pe locurile de la buget, numărul acestora fiind cu 20% mai mare decât cel de anul trecut. „Fiind în momentul în care tragem linie, când redistribuirile interne de locuri s-au finalizat, putem afirma că în acest an, la studiile universitare de licenţă, avem un număr de candidaţi înscrişi la buget cu 20% mai mare decât cei înmatriculaţi anul trecut, respectiv 2.830. Ministerul Educaţiei Naţionale ne-a sprijinit în demersul nostru de a obţine mai multe locuri la licenţă, aprobând astăzi un supliment de 136 de locuri prin transformarea celor neocupate la masterat. În acest moment, ar mai fi nevoie de 35 de locuri bugetate la licenţă pentru a acoperi toate solicitările candidaţilor care doresc să urmeze acest ciclu de studii la universitatea noastră, locuri pe care sperăm să le primim cât mai curând”, a spus rectorul TUIASI.

Potrivit evidenţelor TUIASI, cele mai căutate domenii au fost cele legate de Informatică, Tehnologie şi Comunicare, dar a crescut semnificativ interesul pentru Mecanică şi domenii conexe, remarcându-se şi o revenire a atractivităţii domeniului Construcţii, în special specializarea ingineriei civile, unde este un deficit mare de ingineri la nivel naţional.

Toţi studenţii vor începe activitatea didactică după deschiderea anului universitar, care va avea loc luni, 25 septembrie, în Aula Universităţii Tehnice din Copou. AGERPRES