Pe 22 martie,  în Aula “Vasile Alecsandri” a avut loc cea de a IV-a ediţie a conferinţelor organizate de Casa Corpului Didactic “George Tabacaru” Bacău în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău. Tema acestei conferinţe, care a reunit numeroşi inspectori şcolari, metodişti şi peste o sută de cadre didactice, a fost platforma de tip eLearning, dar şi adaptarea stilului de predare tradiţional în era digitală în care ne aflăm pentru a creşte  gradul de atenţie al elevului din şcolile româneşti.

Evenimentul a reuşit să reunească invitaţi de seamă alături de specialişti în domeniul eLearning care au vorbit despre necesitatea acestui sistem bazat pe crearea de conţinut didactic, transmiterea acestuia şi evaluarea elevilor, prin rezolvarea conţinutului creat de cadrul didactic indiferent dacă acesta deţine sau nu noţiuni de informatică. Colaboratorul de seamă a acestui eveniment au fost Siveco România, unul din liderii producători de softuri și sisteme de tip eLearning din țara noastră. Din cadrul companiei au fost prezenți: Emil Dragomirescu-Director Departamentul de formare profesională, Silvia Popescu-Director de marketing pentru platformele educaționale și Radu Jugureanu- Directorul Departamentului eLearning al Siveco România.

Acesta a adus în discuție în cadrul acestei conferințe dezvoltarea sistemului de tip eLearning în ultimii zece ani și ajutorul pe care îl dă acesta în crearea obiectivelor de tip operațional în cadrul lecțiilor de la clasă. S-a evidenţiat faptul că România se mândrește cu nenumărate distincții pentru conținutul educațional fiind şi câștigătoarea a trei ediții de Word Summit Awards, locul în care se promovează și premiază cele mai bune proiecte pe IT și componentă digitală din lume.

Adrian Jugureanu a adus în discuție și modul în care o platformă de tip eLearning poate da o mână de ajutor profesorilor în conectarea elevilor la date și fapte reale prin digitalizarea informației, fără însă a pierde esențialul din acestea.

Spre finalul conferinței Directorul departamentului eLearning al Siveco România a vorbit gradual despre modul în care profesorii pot deveni creatori de conținut educațional pe platforma wand.education, fiind o metodă mai simplă de evaluare și verificare a evoluției elevului în timp real.