Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad (UVVG) a suspendat contractele de muncă ale cadrelor didactice implicate în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”, până la momentul în care organele de anchetă competente vor lua o hotărâre definitivă în această speţă, a informat vineri instituţia de învăţământ.

Decizia a fost luată în urma comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care anchetează cazul de la Arad. „Totodată, dorim să fie bine înţeles de către opinia publică şi mai ales de membrii comunităţii academice faptul că, deşi fiecare răspunde individual în faţa legii, vom acţiona pe cale de consecinţă dacă aceste suspiciuni de corupţie se materializează, iar imaginea instituţiei noastre de învăţământ este afectată. Conducerea instituţiei noastre doreşte pe această cale să-şi exprime deplina susţinere şi recunoştinţa pentru cadrele didactice şi studenţii care îşi desfăşoară zi de zi activitatea în mod onest, respectând principiile de etică şi deontologie profesională”, se arată într-un comunicat al UVVG Arad.

Reprezentanţii universităţii mai spun că vor acţiona „pentru combaterea oricărei forme de corupţie care ar putea apărea în mijlocul comunităţii universitare”.

Şase persoane, printre care se află şi patru profesori, au fost reţinute de procurorii Parchetului General în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”, în timp ce faţă de alte nouă persoane s-a dispus măsura controlului judiciar. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, 36 de persoane, angajaţi şi studenţi de la Universităţile „Aurel Vlaicu” şi „Vasile Goldiş” din Arad, precum şi absolvenţi ai aceloraşi universităţi, sunt cercetate penal în acest caz. Faţă de 16 dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive. AGERPRES