danubius_mba.jpgÎn România mai rar, în Europa cunoscut şi din ce în ce mai căutat iar în America deja o condiţie de a fi angajat la marile companii, Programul de Masterat Internaţional de Administrarea Afacerilor sau IMBA este adus şi la Galaţi de parteneriatul încheiat între două Universităţi de prestigiu, Danubius şi Arcadia din SUA.

Dacă acum 10- 15 ani ne întrebam la ce bun să mai urmăm cursurile unui masterat dacă avem deja studii superioare, adică licenţa, Bologna aduce în România lui 2004 reforma formulei studiilor superioare de tipul 3 (licenţă) – 2 (masterat)- 3 (doctorat), reformă care a provocat un tsunami de înscrieri la programele de masterat indiferent de domeniu, funcţionarii publici, angajaţii unor firme particulare dar şi cei care doreau să urmeze doctoratul, toţi conştientizând că fără diploma de masterat nu îşi pot păstra locul de muncă, nu pot accede la o funcţie de conducere şi nici nu pot candida la unul din programele de doctorat.

Probabil acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul obţinerii unei diplome de IMBA, pentru anumite sectoare de activitate, precum Contabilitate, Finanţe, Sistem Bancar etc., această diplomă devenind o condiţie esenţială pentru absolvenţii de Ştiinţe Economice care doresc să profeseze într-unul dintre domeniile amintite.

Cam asta se întâmplă acum în America de Nord şi de aceea Universitatea „Danubius” a dorit să aducă repede un asemenea Program şi în aceasta zonă a ţării, dar în interesul întregii Europe de Est, printr-o colaborare veritabilă cu Universitatea Arcadia, instituţie recunoscută pentru calitatea programelor de masterat organizate. Potrivit parteneriatului dintre cele două instituţii, începând din luna noiembrie, la Universitatea „Danubius” se vor face înscrieri pentru recrutarea studenţilor care doresc să urmeze Programul IMBA, rămânând în sarcina Arcadiei asigurarea curriculei, monitorizarea constantă a prestaţiei educaţionale precum şi crearea şi administrarea modulelor de curs pentru fiecare disciplină din program.

Parcurgerea celor 12 luni, în regim part time, cu accent pe Rentabilitatea Investiţiilor, va avea ca finalitate pregătirea unor adevăraţi leaderi profesionişti în afaceri, pregătiţi şi capabili să aplice strategii în situaţii reale întâlnite în mediul de afaceri.

Bineînţeles că există şi o certificare a acestor competenţe, diploma eliberată de chiar Arcadia, cu condiţia să fi obţinut 30 de credite la cele 9 cursuri principale şi unul de experienţă internaţională în afaceri, ultimul dând posibilitatea studentului să opteze pentru a studia în România sau în străinătate.

Despre beneficiile obţinerii unei asemenea Diplome putem doar să menţionăm că, în primul rând, cresc şansele de a fi angajat cu un asemenea masterat apoi, absolventul unui IMBA va putea solicita un salariu mai mare angajatorului deoarece el se distinge net prin tehnicile şi competenţele dobândite în urma acestui program.

Trebuie să amintim şi o altă piesă de rezistenţă a IMBA -ului, anume cea care vizează cunoaşterea de către cursant a unor noi persoane, colegii săi, care mâine vor fi probabil leaderii unor firme de renume, relaţii care nu sunt deloc de ignorat în lumea afacerilor.

Dacă eşti pregătit să devii cel mai bun manager – factor de decizie din lumea afecerilor, nu rata ocazia de vizita site-ul Universităţii „Danubius”, www.univ-danubius.ro, pentru a fi la curent cu informaţiile despre Masteratul Internaţional de Administrarea Afacerilor.

„Interesaţi de acest IMBA ar trebui să fie toţi cei care doresc să îşi îmbogăţească cariera sau să schimbe total direcţia ei, cei care doresc un salariu mai mare – chiar dacă este criză, cei care au repetat, în anii copilăriei în oglindă, rolul de leader dar nu au avut posibilitatea să urmeze un asemenea IMBA, precum şi cei care îşi doresc cu ardoare să studieze Administrarea Afacerilor”.

Prof. Andy Puşcă, Rectorul Universităţii Danubius din Galaţi