Conducerile celor mai mari universitati din tara se intalnesc in aceste zile la Timisoara, pentru consolidarea Consortiului „Universitaria”. Intalnirea de lucru are loc pe 12 si 13 iunie, la Universitatea de Vest din Timisoara.

Consortiul „Universitaria” functioneaza din anul 1996, insa fara personalitate juridica. Pe 12 iunie va avea loc semnarea de catre rectorii universitatilor partenere, in fata notarului public, a documentului constitutiv al Consortiului „Universitaria”, colaborarea primind astfel valoare juridica.

Din cadrul Consortiului fac parte Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara.

Pe agenda intalnirii se afla probleme legate de finantarea invatamantului universitar, aspecte legate de asigurarea calitatii in invatamantul superior si compatibilizarea planurilor de studii si cercetare. Ideile formulate in cadrul intalnirii de la Timisoara vor putea face de asemenea obiectul initierii unor proiecte de legi in domeniul invatamantului universitar.

Participa conducerile celor patru universitati din consortiu: Universitatea din Bucuresti; Universitatea Babes – Bolyai din Cluj Napoca; Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; Universitatea de Vest din Timisoara.