Universităţile şi marile şcoli franceze vin să întâlnească studenţii români la RIUF 2010

studenti4.jpgSalonul Universitar Internaţional din România va avea loc între 13 şi 18 martie 2010, la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Proiectul a fost iniţiat de Grupul Educativa şi se află anul acesta la cea de-a 6-a ediţie.

În 2009 salonul a atras 13.500 de vizitatori, în principal liceeni şi studenţi, iar delegaţia franceză a fost reprezentată de 22 de instituţii de învăţământ superior.

Ambasada Franţei în România şi Agenţia CampusFrance organizează şi anul acesta, pentru a 4-a oară consecutivă, un “pavilion francez” în cadrul salonului. Evenimentul le va da ocazia studenţilor care doresc să facă studii de licenţă, master sau doctorat în Franţa să obţină mai multe informaţii direct de la reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior franceze.

Ca şi anul trecut, ca dovadă a diversităţii sistemului de învăţământ superior din Franţa, la ediţia 2010 a Salonului Universitar Internaţional din România vor fi prezente mai multe instituţii de învăţământ franceze, recunoscute la nivel internaţional: universităţi, mari şcoli de inginerie, mari şcoli de management şi comerţ, grupuri de instituţii, şcoli de artă.

Primele cifre arată că şi anul acesta Franţa va fi ţara cel mai bine reprezentată, cu 15 instituţii participante. Printre acestea se numără Universitatea din Lyon, SKEMA Business School, AUDENCIA School of Management, ESIGELEC Rouen, ISIMA, Reţeaua n+i de şcoli de inginerie, etc. Aceste şcoli acoperă ansamblul disciplinelor: ştiinţe umaniste şi sociale, ştiinţe inginereşti, sport, formari pentru cadre didactice, artă dramatică, ştiinţe politice, management şi comert, jurnalism, informatică, etc.

La Bucureşti salonul se va desfăşura între orele 10 şi 18 la Sala Palatului, atât sâmbătă cât şi duminică.