Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a solicitat ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, organizarea unei ultime dezbateri asupra legii educatiei nationale, intrucat din forma finala a acesteia au fost eliminate unele capitole referitoare la studenti, a declarat luni pentru AGERPRES presedintele organizatiei studentesti, Ioan Poenaru.

„Speram sa ne intalnim in aceasta saptamana pentru a dezbate capitole referitoare la studenti, intrucat nu mai stim care este varianta finala a legii educatiei. Din ce am observat, a fost eliminat capitolul referitor la reprezentativitatea studentilor. In cadrul acestei dezbateri vom vedea ce a fost eliminat din lege”, a explicat Poenaru.

El a afirmat ca ii va cere Ecaterinei Andronescu emiterea de ordine de ministru sau de hotarari de Guvern prin care sa fie reintroduse anumite prevederi eliminate din textul legii. Ioan Poenaru a adaugat ca la dezbaterea solicitata de UNSR vor participa si reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania si ai Uniunii Studentilor din Romania.