UNSR cere studenţilor să se solidarizeze cu profesorii în grevă pe 22 aprilie

poenaru ionut.jpgUniunea Naţională a Studenţilor din România le cere studenţilor din toată ţara să se solidarizeze cu cadrele didactice în grevă şi să nu intre la cursuri joi, 22 aprilie, întrucât reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu au ţinut seamă de opiniile şi propunerile lor privind proiectul legii educaţiei naţionale, a declarat marţi preşedintele organizaţiei studenţeşti, Ion Poenaru.

“Uniunea Naţională a Studenţilor din România respinge vehement noua formă a proiectului legislativ. UNSR a hotărât să susţină acţiunile sindicatelor din învăţământul superior. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Ne-am săturat ca Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să nesocotească drepturile noastre şi să desconsidere întregul demers de amendare a proiectului legii educaţiei naţionale. Nu putem accepta să fim daţi la o parte, mai ales când principalii care vor suferi în urma promulgării acestei legi vom fi noi, studenţii. Ne opunem experimentelor pe care ministrul Daniel Funeriu le cataloghează ca fiind o reformă de calitate a sistemului educaţional şi nu vom renunţa la promovarea principiilor democratice, europene după care trebuie să se producă o schimbare benefică în învăţământul superior”, a afirmat Ion Poenaru.

Potrivit acestuia, UNSR nu exclude organizarea unui protest de proporţii, dacă forma proiectului legii educaţiei naţionale va rămâne neschimbată. UNSR acuză MECTS că a tratat cu superficialitate rezoluţia semnată de studenţii din zece centre universitare, convocaţi de către UNSR, niciuna din propunerile de modificare cuprinse în rezoluţie neregăsindu-se în varianta de act normativ transmisă către Parlament. AGERPRES