Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) si Uniunea Studentilor din Romania (USR) vor depune „toate diligentele” astfel incat Comisia Europeana sa ia act „de neregulile” din Universitatea „Spiru Haret”, a declarat noul presedinte al UNSR, Ionut Poenaru.

El si-a manifestat speranta unei rezolvari cat mai rapide a situatiei „delicate” in care se afla Universitatea „Spiru Haret”. „Sustinem demersurile Ministerului Educatiei. Asteptam solutiile factorilor de decizie din Romania. Avertizam ca cele doua federatii studentesti vor face tot ce le va sta in putere sa apere drepturile sutelor de mii de studenti din sistemul de invatamant de stat care sunt nedreptatiti din cauza Universitatii ‘Spiru Haret'” – a spus Poenaru.

In opinia sa, nu trebuie sa existe doua legi separate, una pentru invatamantul de stat si una pentru cel particular. „Nu este posibil ca in sistemul de invatamant romanesc sa mai existe inca universitati in care studentii sa nu frecventeze cursurile si seminariile si totusi sa promoveze cu nota zece. Este inadmisibil ca o singura universitate sa scolarizeze tot atatia studenti cat invatamantul de stat la un loc” – a sustinut liderul UNSR.

El a spus ca primeste tot mai multe semnale de la membrii organizatiei pe care o conduce despre „neregulile din Universitatea ‘Spiru Haret'”. „Suntem consternati de numarul foarte mare de studenti inmatriculati. Va avertizam ca diplomele noastre risca sa nu mai fie recunoscute in strainatate. Nu vrem sa fim asimilati unui invatamant de calitate proasta” – a afirmat Poenaru. El a precizat ca a trimis o nota in acest sens presedintelui Traian Basescu, primului-ministru Emil Boc, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, presedintelui Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior, Ioan Scurtu, Parlamentului European, partidelor politice si rectorilor din Romania.