UNSR va protesta în Bucureşti şi în alte zece centre universitare

poenaru ionut.jpgMembrii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) vor protesta, în Bucureşti, în perioada 15-26 martie, în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi pe 17 martie în alte zece centre universitare.

Într-o conferinţă de presă, liderul Organizaţiei Studenţeşti, Ion Poenaru, a precizat, miercuri, că pe 17 martie studenţii vor protesta în faţa prefecturilor din Iaşi, Craiova, Reşiţa, Timişoara, Bacău, Târgu Jiu, Galaţi, Braşov, Petroşani, Ploieşti, iar în Bucureşti în faţa MECT. Preşedintele UNSR a menţionat că au fost primite toate avizele pentru protestele care vor avea loc, în perioada 15-26 martie, în faţa MECTS, dar şi în faţa prefecturilor.

“Vom protesta în faţa MECTS câte o oră, între orele 13,00 şi 14,00, în fiecare zi, cu câte 50 de studenţi până când vom fi primiţi de domnul ministru. Dacă va fi nevoie vom prelungi perioada de proteste”, a spus Poenaru.“Bursele trebuie să crească proporţional cu inflaţia întrucât ele nu acoperă marea parte de cheltuieli”, este de părere Ion Poenaru. În ceea ce priveşte taberele, studenţii se plâng că numărul acestora este mic şi susţin că acestea nu trebuie să fie “un lux” ci o “răsplată” pentru cei 6.000 de studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură. “Anul acesta ministerul are bani mai mulţi pentru tabere pentru că nu organizează acţiunea din 2 Mai”, a afirmat liderul UNSR. El a spus că studenţii ar trebui luaţi mai mult în considerare întrucât reprezintă viitorul acestei ţări. “Suntem studenţi, reprezentăm viitorul, vrem condiţii minime şi vrem să rămânem în ţară. Nu am fi vrut să ajungem la mişcări de stradă, dar dacă va fi nevoie o vom face”, a conchis Poenaru. AGERPRES