poenaru ionut.jpgUniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a decis demararea unor ample acţiuni de protest în toate centrele universitare, începând de luni, 10 mai, ca urmare a refuzului ministrului Educaţiei Petru Funeriu de a semna protocolul cu federaţia studenţească, a declarat joi preşedintele organizaţiei, Ionuţ Poenaru.

În protocol erau stipulate revendicările studenţilor cu privire la tabere, burse, credite, precum şi modalităţile de colaborare cu asociaţiile studenţeşti. Potrivit liderul UNSR, decizia a fost luată de către Biroului executiv al organizaţiei întrunit miercuri, 5 mai.

„Având în vedere faptul că de la ultima întâlnire oficială a conducerii UNSR cu ministrul Funeriu, din 16 martie, a trecut mai bine de 50 de zile, UNSR consideră încălcate promisiunile reprezentanţilor MECTS, pe baza cărora federaţia a suspendat protestele din martie. Nu mai avem încredere în acest minister a cărui conducere a adoptat binecunoscuta tactică de a face promisiuni şi demagogie politică. Ministrul Funeriu a dovedit încă o dată că nicio înţelegere nu poate fi pecetluită printr-o strângere de mână”, a afirmat Ion Poenaru.

Totodată, UNSR acuză conducerea MECTS de lipsă de comunicare faţă de liderii studenţilor, precum şi desconsiderarea propunerilor de amendamente aduse de federaţiile studenţeşti cu privire la proiectul Legii Educaţiei Naţionale. „Prin urmare, UNSR va demara începând de luni, 10 mai, mitinguri de amploare în 12 centre universitare: Craiova, Iaşi, Bacău, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Galaţi, Petroşani, Ploieşti, Târgovişte, Tg Jiu şi în Bucureşti, zilnic în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin care cere demisia ministrului Petru-Daniel Funeriu. UNSR va picheta timp de o săptămână sediul MECTS”, a spus liderul organizaţiei studenţeşti. AGERPRES