upa droguri.jpgReprezentanții Universității ”Petre Andrei” au participat la începutul lunii noiembrie la cea de-a 6-a întâlnire de coordonare a proiectului European Network on Exchange Early Detection Drug consumption (E-needd), care a avut loc la Istanbul.

Asist. univ. drd. Alexandru Bodnariu şi Asist. univ. drd. Adrian Tompea, de la Facultatea de Asistență Socială și Sociologie, au prezentatat stadiul de lucru asupra rapoartelor internaţionale ”Report of best practices in preventive intervention” şi ”Comparative report on drug use prevalence among children and juveniles and their patterns of consumption”, care vor fi elaborate de echipa universității.

Pe lângă dezbaterile referitoare la elaborarea raportului final al proiectului E-needd, la Istanbul au fost discutate viitoare oportunităţi de lucru ale reţelei interinstituţionale déjà create și a fost prezentat cursul ”Preventing Drug Abuse”. Acesta este destinat în principal profesorilor care lucrează cu populaţii şcolare vulnerabile la consumul de droguri și poate fi descărcat gratuit la adresa http://www.eneedd.eu/downloads .

Întâlnirea de lucru a fost urmată a doua zi de Conferința “Preventing drug consumption in schools” găzduită de Universitatea Bahcehesir. Lucrările conferinței au adus în prim plan experiențe diverse privind programe de intervenție implementate în școli din Portugalia, Italia Turcia, România şi Spania.