Rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti, Ecaterina Andronescu, si presedintele Crucii Rosii, Mihaela Geoana, au semnat un protocol de colaborare intre cele doua institutii, care prevede participarea studentilor universitatii la actiunile umanitare organizate de Crucea Rosie.
„De doi ani, Universitatea Politehnica Bucuresti are un parteneriat cu Crucea Rosie, care se manifesta spontan. Acum este momentul sa-l oficializam. Viata e facuta nu numai din stiinta, stiinta de carte, si are si alte multe lucruri de oferit. Avem nevoie de foarte multa generozitate, iar Crucea Rosie a dovedit o generozitate extraordinara”, a spus rectorul
La randul sau, presedintele Crucii Rosii, Mihaela Geoana, a afirmat ca tinerii sunt mult mai generosi in a-si ajuta semenii atunci cand sunt studenti, fata de alte momente ale vietii. „Vrem sa oferim un cadru organizat. Crucea Rosie este un ONG apolitic, neguvernamental, activitatea sa bazandu-se pe voluntariat. In tara avem peste 15.000 de voluntari”, a afirmat Mihaela Geoana.

Presedintele Crucii Rosii a explicat ca prin protocolul semnat cu UPB, Crucea Rosie va oferi posibilitatea studentilor de a deveni voluntari. Astfel, in urma semnarii protocolului, tinerii vor participa la proiecte de distribuire de ajutoare, vizita la domiciliu, vor invata cum sa acorde primul ajutor si vor fi educati pentru sanatate.