camin stud poli buc.jpg Campusul Universităţii Politehnice din Bucureşti are aproximativ 13.000 de locuri de cazare, repartizate în complexele „Regie” şi „Leu”, ceea ce înseamnă că instituţia de învăţământ superior poate aviza favorabil peste 90% din cererile de cazare ale studenţilor, inclusiv ale celor din anul I, informează vineri site-ul UPB.

Fiecare facultate din cadrul UPB are repartizat un număr de locuri de cazare proporţional cu numărul de studenţi ai facultăţii.

Complexul Studenţesc „Regie” este compus din 27 cămine studenţeşti (26 ale UPB şi unul – P20 – aparţinând UMF), o cantină, o spălătorie, un dispensar medical, un birou de poliţie.
Complexul Studenţesc „Leu” este compus din două cămine (A şi C „Leu”, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, o cantină, un bufet cu servirea la mese, o spălătorie, un dispensar medical.

Toate căminele UPB deţin săli de de lectură şi au interfoane la uşile de acces.
De asemenea, au fost montate camere video la intrările şi ieşirile din cămine, camere de supraveghere la intrările în complex şi în interiorul acestuia, toate imaginile captate fiind transmise într-un centru de monitorizare operat non-stop de angajaţi ai Serviciului Pază din UPB şi de lucrători ai Biroului de Poliţie Regie. AGERPRES