Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti organizează, în perioada 10 – 25 iulie, sesiunea de admitere pentru programele de licenţă şi, în perioada 17 – 25 iulie, pentru programele de master.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pentru anul universitar 2017 – 2018 instituţia de învăţământ superior scoate la concurs 3.900 de locuri pentru licenţă şi 1.555 locuri pentru master, atât la programele cu frecvenţă, cât şi pentru cele cu frecvenţă redusă/la distanţă.

Absolvenţii de liceu pot opta pentru una dintre cele 23 de specializări la nivel de licenţă (cu predare în limba română, engleză şi franceză) şi 25 de specializări de master, oferite în cadrul celor şapte facultăţi – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Admiterea la studiile universitare de licenţă cu frecvenţă se face prin concurs, pe baza rezultatelor obţinute de candidaţi la examenul de Bacalaureat şi a probei de concurs interviu, după cum urmează: interviu notat cu ”Admis” sau ”Respins”, 70% media de la Bacalaureat, 30% nota/media la alegere de la una dintre probele de Bacalaureat.

Pentru programul de studii Medicină veterinară – limba română se va susţine examen scris, iar pentru programele Medicină veterinară – limba engleză şi Medicină veterinară – limba franceză admiterea se va face în baza mediei de la examenul de Bacalaureat şi a eseului motivaţional.

Începând cu acest an, USAMV Bucureşti vine în sprijinul candidaţilor care au reşedinţa la mai mult de 50 km de Bucureşti, oferind cazare gratuită în Campusul Agronomie Herăstrău în perioada desfăşurării concursului de admitere. AGERPRES