usamv_cluj_.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a semnat pe 29 octombrie un acord de colaborare cu Colegiul de Agricultură şi Ştiinţele Vieţii din cadrul Universităţii Naţionale Kyungpook din Daegu, una din cele mai prestigioase universități naționale din Coreea de Sud. Festivitatea de semnare a acordului a avut loc la sediul USAMV Cluj-Napoca, cu ocazia vizitei efectuate de o delegație condusă de Prof. Dr. Dong-Hyun Shin, Decanul Colegiului.

Potrivit acordului semnat, parteneriatul are drept obiective promovarea, întărirea și adâncirea cooperării bilaterale dintre cele două instituții de învătământ superior, în domeniul științelor și tehnologiei agricole.

Acest obiectiv urmează să fie atins prin organizarea unor programe de schimburi de studenţi şi cadre didactice, materiale didactice de referinţă, organizarea de seminarii bilaterale şi workshop-uri, precum şi a unor programe comune de cercetare în domeniile: agricultură, horticultură, zootehnie şi biotehnologii, medicină veterinară şi ştiinţa şi tehnologia alimentelor.