usamv_gaudeamus.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a participat în perioada 22-26 aprilie 2015, la cea de-a XVI-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS, organizat la Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat de Societatea Română de Radiodifuziune (Centrul Cultural Media Radio România – echipa GAUDEAMUS și Radio România Cluj), cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

La ediţia din acest an, evenimentul a reunit cele mai importante edituri, agenţii de difuzare de carte română şi străină, instituţii de învăţământ, companii multimedia, ONG-uri, companii care produc sau comercializează material didactic. Târgul a benficiat de un program bogat de evenimente: lansări de carte, conferinţe, mese rotunde, prezentări de produse şi servicii, demonstraţii de ofertă, concursuri, momente artistice, la care au participat scriitori, traducători, critici literari, presă, precum şi un număr impresionant de public iubitor de carte.

Pe parcursul celor cinci zile ale târgului, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a prezentat un stand bogat cu cărţi de specialitate ale editurii universităţii, AcademicPres, organizând şi câteva lansări de carte ale cadrelor didactice, care s-au bucurat de un mare succes la public. În cadrul galei de decernare a Premiilor Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca 2015, organizatorii au acordat Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Premiul Educaţia.