know_your_food.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este gazda celei de-a XII-a ediţii a Conferinţei Societăţii Europene pentru Agricultură şi Etică Alimentară (European Society for Agricultural and Food Ethics – EurSafe), organizator fiind Departamentul de Ştiinţe Economice şi Departamentul Ştiinţa Alimentelor, din cadrul Facultăţii de Horticultură a USAMV Cluj-Napoca. Evenimentul are loc în perioada 28-30 mai, în incinta campusului USAMV Cluj-Napoca.

EurSafe este o organizaţie independentă, care oferă o rețea pentru cei interesaţi în problemele etice implicate în agricultură și aprovizionarea cu alimente. Societatea este o organizație internațională, interdisciplinară și interculturală, care conectează mediul academic cu sfera aplicaţiilor de practică.

Scopul organizaţiei este de a încuraja cercetarea academică internațională și educația cu privire la aspectele etice implicate în agricultură și în domeniul aprovizionării cu alimente

Conferinţa “Know your food! – Food Ethics and Innovation” își propune evidențierea perspectivelor și limitelor cunoașterii științifice și argumentelor filozofice – şi interacţiunea lor reciprocă – în domeniul alimentar. Abordările interdisciplinare ale participanţilor din peste 17 ţări vor susţine dezbateri interesante şi constructive pe subiecte de etică şi inovare în agricultură, acvacultură, pieţe, consum şi cultură alimentară, conducând la noi reflecţii şi direcţii de cercetare către o lume comună durabilă.

Programul detaliat şi informaţii suplimentare se găsesc pe site-ul oficial al conferinţei,www.eursafe2015.usamvcluj.ro