USAMV Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa unor personalități din domeniul agriculturii și educației

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca decernează titlul de Doctor Honoris Causa domnului Prof. dr. Dimitrios Bilalis, de la Universitatea Agricole din Atena, Grecia, “pentru activitatea ştiinţifică asiduă şi realizările de excepţie în domeniul ecologiei şi agriculturii organice”. Laudatio va fi prezentat de Prof. dr. Radu Sestraş, Directorul Departamentului de Horticultură – Peisagistică. Ceremonia de decernare se va desfăşura miercuri, 27 septembrie 2017, cu începere de la ora 11.00, în Aula Magna “Mihai Şerban” (din str. Calea Mănăştur, nr. 3-5), în cadrul aniversării a 40 de ani ai Facultăţii de Horticultură.

De asemenea, USAMV Cluj-Napoca decernează titlul de Doctor Honoris Causa domnului Oscar Vicente, renumit profesoral Universităţii Politehnice din Valencia, Spania. Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Horticultură pentru “activitatea de cercetare prodigioasă şi contribuţia ştiinţifică formidabilă  în biologie moleculară şi biotehnologia plantelor”. Laudatio va fi prezentat de Prof. dr. Doru Pamfil, Director CSUD al USAMV Cluj-Napoca. Ceremonia de decernare se va desfăşura miercuri,  27 septembrie 2017, cu începere de la ora 11.00, în Aula Magna “Mihai Şerban”.

USAMV Cluj-Napoca decernează titlul de Doctor Honoris Causa Profesorului Hervé This, vo Kientza, renumit fizician chimist în cadrul Institutului Naţional de Cercetări Agronomice (INRA) din Paris, Franţa, profesor la AgroParisTech şi directorul Centrului Internaţional de Gastronomie Moleculară din cadrul aceluiaşi institut. Ceremonia de decernare va avea loc în data de 28 septembrie2017, cu începere de la ora 9.00, în Aula Magna “Mihai Şerban”.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor pentru “recunoaşterea explicită a valorii profesionale, academice şi prestigiului ştiinţific ale Profesorului Hervé This, după o carieră de mai bine de 30 de ani dedicată studiului gastronomiei moleculare”. Laudatio va fi prezentat de conf. dr. Dan C. Vodnar, de la Disciplina de Gastronomie moleculară a Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor şi Prorector Cercetare al USAMV Cluj-Napoca. Ceremonia de decernare va precede deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a Simpozionului Internaţional “Prospects for the Third Millennium Agriculture”.