usamv_cluj_.jpgUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca va deschide o filiala de studii de profil in orasul italian Viterbo, un spatiu in suprafata de aproximativ 1.400 mp fiind pus la dispozitia USAMV, de catre Fundatia italiana Omnia.
Filiala USAMV din Viterbo va fi axata pe invatamantul la distanta si va dispune, totodata, de un departament de cercetare, precum si de propriul centru cultural.

Proiectul filialei clujene de invatamant superior agricol a fost prezentat de rectorul USAMV, prof. univ. dr. Doru Pamfil, intr -o conferinta de presa desfasurata, recent, la Prefectura din Viterbo, la care au participat presedintele Regiunii Lazio, Piero Marrazzo, prefectul si primarul orasului Viterbo, rectorul Univesitatii Tuscia, prof.univ. dr. Marco Mancini, precum si ambasadorul Romaniei in Italia, Razvan Rusu.

Potrivit rectorului Doru Pamfil, Viterbo a fost ales pentru ca USAMV are o colaborare fructuoasa, de aproape un deceniu, cu Universitatea Tuscia, un al doilea motiv fiind comunitatea de aproape 6.000 de romani care traieste in acest oras si de aproape 200.000 din regiunea Lazio. In acest context, a fost lansata si o initiativa de infratire a municipiului Cluj-Napoca cu orasul italian Viterbo, care va putea fi concretizata in luna septembrie a acestui an. In 2009, USAMV sarbatoreste 140 ani de invatamant agronomic neintrerupt la Cluj-Napoca.

„In intentia de a-si deschide portile si a facilita integrarea pe piata muncii a romanilor din strainatate, precum si posibilitatea ca acestia sa isi continue sau sa-si perfectioneze studiile, USAMV din Cluj-Napoca a lansat un proiect ambitios de deschidere a unui sediu permanent la Viterbo”, precizeaza prof. univ. dr. Doru Pamfil.