usamv iasi.jpgConducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi susţin că au avut una din cele mai reuşite sesiuni de admitere la studiile de licenţă.
Chiar dacă procentul de promovabilitate la bacalaureat nu a fost unul foarte mare, la USAMV Iaşi şi-au depus dosarele de admitere peste 1.750 de candidaţi pe 500 locuri finanţate de la buget. Ultimele medii de admitere au atins cote foarte mari datorită concurenţei înregistrare la cele patru facultăţi din cadrul USAMV Iaşi.

La Facultatea de Medicină Veterinară, unde a fost o concurenţă de peste cinci candidaţi pe un loc, ultima medie de admitere pe locurile finanţate de la buget a fost de 9.30, iar prima medie a fost 10.00.
Cea mai ridicată concurenţă s-a înregistrat la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare, din cadrul Facultăţii de Zootehnie, unde au existat 11,5 candidaţi pe loc, ultima medie de admitere a fost de 9,35.

Tot în cadrul Facultăţii de Zootehnie, la Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism ultima medie de admitere a fost de 9,00. În cadrul Facultăţii de Horticultură, cel mai mare interes a fost pentru specializarea Peisagistică, unde ultima medie a fost 8,35. Şi specializările Facultăţii de Agricultură au fost anul acesta la mare căutare, la Tehnologia prelucrării produselor agricole ultima medie a fost de 8,25, în timp ce la Inginerie economică în agricultură ultima medie de 8,45. La domeniul agronomie s-au admis tineri cu note până la 7,80.

„Cei care au optat pentru a deveni studenţi ai USAMV Iaşi au avut la dispoziţie o ofertă educaţională diversă şi competitivă, pentru care diplomele sunt recunoscute în ţările Uniunii Europene. Nu mai puţin important este faptul că studenţii Universităţii beneficiază de condiţii moderne de cazare în campusul studenţesc, în cămine ce au un confort ridicat, precum şi de o bază sportivă completă cu terenuri şi sală de sport. USAMV Iaşi pune la dispoziţia studenţilor o bază materială performantă la nivel european. Pe durata studiilor universitare studenţii au posibilitatea să efectueze mobilităţi de studiu în străinătate, prin diverse programe susţinute financiar de UE”, a declarat rectorul universităţii, Vasile Vântu. AGERPRES