Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV), prin catedra de Legumicultură a Facultăţii de Horticultură, oferă ajutor persoanelor aflate în dificultate, în această perioadă.

Astfel, studenţilor voluntari care s-au implicat în activităţi de ajutorare a bătrânilor li se alătură doctoranzii şi asistenţii instituţiei de învăţământ care lucreză să producă răsaduri pentru grădini.

„Lucrăm ca într-o echipă ce îşi doreşte să facă bine celor care au nevoie, în aceste vremuri de restrişte. Doctoranzii si asistenţii universităţii lucrează să producă plante pentru grădinile celor cu nevoi, loviţi în această perioadă, iar studenții ajută la transportul răsadurilor”, a punctat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al USAMV Iaşi.

Precizăm că încă de la începutul stării de urgență mai mulţi tineri, atât de la USAMV Iaşi cât şi de la Universitatea Tehnică și-au propus să se pună la dispoziția comunității, aceştia livrând produse de strictă necesitate celor aflați în categoriile de risc. Numărul TelVerde pe care ieșenii îl pot apela pentru a lua legătura cu voluntarii din cadrul programului „Tinerii Salvează România este 0800.800.254

De asemenea, USAMV Iaşi a pus la dispoziţia autorităţilor spaţii de cazare pentru medicii ieşeni, în cazul în care aceştia vor avea nevoie de un loc special pentru autoizolare.