Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) își anunță disponibilitatea față de colaborările cu unitățile școlare prin organizarea de activități în aer liber, atât pentru școlari cât și pentru preșcolari.

Universitatea și-a propus să ofere posibilitatea de a vizita Stațiunea Didactică ”Ferma Adamachi” unde, pe o suprafață de aproape 30 de hectare, elevii pot vizita plantațiile de pomi fructiferi, viță de vie, serele legumicole, pot participa la prelevări ale probelor de sol realizate cu ajutorul ATV-ului și vor putea aprecia cercetările realizate în cadrul serelor floricole, dar și echipamente folosite în agricultura performantă.

De asemenea, copiii au posibilitatea să învețe despre legume, să planteze răsaduri, să viziteze serele didactice, livezile și plantațiile de viță de vie din Ferma ”Vasile Adamachi”. Solicitările din partea unităților de învățământ din Iași au apărut deja, una dintre cele mai interesante fiind reprezentată de dorința elevilor de a planta pomi fructiferi.

USAMV Iași va organiza, în perioada 28 – 29 aprilie,”Zile Porților Deschise”, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenți ai USAMV Iași.

Tinerii vor avea astfel posibilitatea vizionării de clipuri cu locațiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, dar și a spitalului veterinar, a camerelor de cămin, a cantinei și a bazei sportive. Cei care doresc vor avea posibilitatea de a beneficia de asistență online cu întrebări și răspunsuri live de la studenți și profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să își poată creiona o idee despre cum va arată viața de student la USAMV Iași, condițiile de studiu, de cazare, dar și de practică.

Evenimentele sunt organizate împreună cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari, iar participarea la toate activitățile fiind gratuită.