Liderul filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP), Laviniu Lăcustă, cere ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, să suspende orice activităţi colective, printre care şi simularea examenelor naţionale în judeţ, de teama coronavirusului.

În adresa trimisă Ministerului Educaţiei, cei de la USLIP apreciază că această măsură este necesară pentru a preveni posibilitatea apariţiei şi răspândirii în judeţ a coronavirusului. „Având în vedere contextul epidemiologic, cu potenţial exploziv, marcat de posibilitatea apariţiei la nivelul judeţului Iaşi a virusului COVID-19, vă rugăm să aveţi în vedere suspendarea oricăror manifestări colective (serbări, cercuri metodice, şedinţe cu părinţii, întâlniri metodice, activităţi extraşcolare, excursii etc.) în perioada următoare. Solicităm imperativ suspendarea simulărilor din luna martie 2020 la nivelul judeţului Iaşi. Apreciem că sănătatea este mai presus decât orice”, se menţionează în adresa trimisă Ministerului Educaţie de preşedintele USLIP Iaşi.

El a declarat că va cere suspendarea cursurilor doar în cazul în care apare un singur caz sau doar o singură suspiciune de infectarea cu coronavirus. „La noi în şcoli e un mediu puternic interactiv. Copii interacţionează şi cu alţi elevi din alte şcoli. În plus, şi personalul didactic şi cel nedidactic se poate îmbolnăvi. De aceea, doar dacă apare vreun caz de îmbolnăvire sau de suspiciune de infectare cu acest tip de virus vom cere suspendarea cursurilor”, a precizat liderul USLIP Iaşi. AGERPRES