USLIP Iaşi cere Ministerului Finanţelor să nu taie banii pentru Educaţie

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, le cere reprezentanţilor Ministerului Finanţelor să nu taie banii pentru Educaţie, afirmând că sindicaliştii vor recurge la toate mijloacele prevăzute de lege, inclusiv la proteste, dacă va avea loc diminuarea fondurilor respective.

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentantul USLIP Iaşi a atenţionat Ministerul de Finanţe în ceea ce priveşte “gravele disfuncţii care ar putea apărea în cazul tăierii unor sume importante din bugetul MEN”.

Totodată, USLIP Iaşi solicită Guvernului României, prim-ministrului Viorica Dăncilă şi preşedintelui Klaus Iohannis să intervină în limitele conferite de lege “pentru a preveni dezastrul financiar care se prefigurează în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale”.

“Din informaţiile pe care le avem din presă, urmează a fi tăiaţi bani de la investiţii, salarii, cofinanţări pe proiecte europene şi din bugetul alocat pentru plata hotărârilor judecătoreşti. Facem observaţia că judeţul Iaşi mai are de primit sume importante pentru plata sentinţelor care vizează dobânzile legale. Este inadmisibil să fie tăiaţi bani de la educaţie pentru a fi plătite pensii speciale sau pentru a fi achitată taxa de mediu. Angajaţii din învăţământ aşteaptă de 5-6 ani plata hotărârilor judecătoreşti privind dobânzile legale. Dorim să atenţionăm Ministerul de Finanţe, cât şi Ministerul Educaţiei Naţionale, că, în cazul în care vor fi afectate drepturile băneşti ale angajaţilor din învăţământul preuniversitar ieşean, vom recurge la toate mijloacele prevăzute de lege, inclusiv la proteste”, au mai menţionat cei de la USLIP Iaşi prin intermediul comunicatului de presă. AGERPRES