Studenţii din 18 centre universitare vor putea beneficia gratuit, în perioada 4-14 noiembrie, în cadrul Festivalului Studenţesc UNIFEST, organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR), de intrare gratuită la muzee, spectacole de teatru, operă, operete, dar şi la film.

„Un număr de 30.000 de studenţi vor intra gratuit la spectacole de teatru, operă, operete şi vor participa la concerte în cadrul celei de-a XII-a ediţii a UNIFEST. Ne aşteptăm în continuare ca la UNIFEST să participe 50.000 de studenţi din cele 18 centre universitare”, a declarat joi preşedintele Uniunii Studenţilor din România (USR), Loredana Urzică.

Potrivit acesteia, în cadrul UNIFEST vor fi organizate traininguri de comunicare, management de proiect, negociere, lobby şi advocacy, industrii creative. De asemenea, vor fi organizate competiţii sportive de fotbal şi tenis şi un meci demonstrativ al vedetelor care va avea loc la Bucureşti. „Ca în fiecare an, în cadrul UNIFEST vom organiza o campanie de donare de sânge care va avea loc la UMF „Carol Davila” din Bucureşti”, a mai spus Urzică.

Liderul USR a mai menţionat că vor mai fi organizate concursuri de miss şi fotografie, dar şi două conferinţe privind internshipul şi stagiile de practică, dar şi valorile culturale şi audio-vizualul. Cea de-a XII-a ediţie a UNIFEST se desfăşoară sub deviza „Distracţie gratis, nu degeaba!”. Biletele pentru intrarea la spectacole în Bucureşti vor putea fi procurate de la sediul central al USR, care se află în Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. AGERPRES