Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a pus la dispoziţia cadrelor medicale cărora nu le mai este permisă deplasarea la domiciliu pe perioada carantinei, cel mai nou cămin reabilitat din campusul universitar, C2, a anunţat Biroul de presă al instituţiei academice.

Sursa citată precizează că acest cămin dispune de 110 camere, cu 2 sau 3 paturi, dotate cu televizor şi frigider şi prevăzute cu grup sanitar comun şi duş în cameră, iar cazarea cadrelor medicale se face în regim single, dacă nu există alte solicitări în acest sens.

Pentru a beneficia de cazare, cadrele medicale au nevoie de o trimitere de la SJU Suceava şi de un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19, rezultat obţinut în ultimele 5 zile.

Potrivit USV, în ultimele cinci luni, în camerele căminului C2 au locuit studenţii universităţii, iar curăţenia generală, incluzând zugrăvirea, se face în fiecare an, pe perioada vacanţei de vară, în luna august. Odată cu plecarea studenţilor, în urma instituirii stării de urgenţă, în toate căminele USV s-a efectuat dezinfecţia încăperilor.

„Având în vedere adresa Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava, din 6 aprilie 2020, prin care se solicită suplimentarea spaţiilor de cazare pentru personalul medical, precizăm că Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a pregătit deja căminul C3, aflat în spatele Colegiului Naţional „Petru Rareş”, care are 88 camere cu două paturi şi grup sanitar propriu, şi căminul C5, situat pe str. Universităţii, care are 18 camere cu două paturi şi grup sanitar propriu”, precizează sursa citată.

De asemenea, USV propune autorităţilor competente să utilizeze şi toate căminele de elevi ale liceelor din municipiu, în cazul în care există un necesar mai mare de locuri decât cele deja oferite.

De la decretarea stării de urgenţă, USV s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus, punând la dispoziţia SJU Suceava un aparat de testare PCR şi a contribuit la punerea acestuia în funcţiune. Ulterior, echipe din USV au lansat o linie telefonică de sprijin emoţional şi consiliere psihologică şi au dezvoltat aplicaţii software care să vină în ajutorul DSP Suceava. AGERPRES