Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava va aloca din fonduri proprii peste trei milioane de lei pentru achiziţionarea de tablete şi laptopuri ce vor fi distribuite studenţilor care se înmatriculează în anul I, pentru a le permite participarea la procesul didactic, la activităţile de documentare şi cercetare, dar şi la acţiunile organizate de facultăţi sau de universitate.

Potrivit Biroului de presă al instituţiei academice, propunerea rectorului Valentin Popa a fost acceptată de Consiliul de Administraţie, iar Senatul USV a aprobat ca, începând cu anul universitar 2020-2021, toţi studenţii care se vor înmatricula în anul I să primească un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim nouă luni şi cu minimum 50 GB pe lună.

Sursa citată a precizat că USV va achiziţiona 2.200 de laptopuri, 1.300 tablete şi 3.500 de cartele SIM. Totodată, de tablete vor putea beneficia studenţii înmatriculaţi în anul universitar 2019-2020, la învăţământ cu frecvenţă (IF), cu excepţia studenţilor aflaţi în an terminal, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea unei burse sociale.

”Drept urmare a acordării acestor forme de sprijin beneficiarilor de drept, la nivelul facultăţilor, în toamna anului 2020 echipamentele disponibile vor putea fi distribuite şi studenţilor înmatriculaţi în anul I la master, studenţilor înmatriculaţi la IF în anul II sau studenţilor înmatriculaţi la IF în anul III în cazul programelor de studiu care prevăd patru ani de studiu”, a menţionat sursa citată.

Potrivit USV, decizia de achiziţionare a echipamentelor electronice vine în completarea unui set complex de acţiuni întreprinse de universitate pentru prevenţia infectării cu virusul SARS-CoV-2, în rândul studenţilor şi al personalului didactic şi nedidactic, cât şi pentru asigurarea unui viitor act didactic de calitate, în posibila situaţie ca acesta să se desfăşoare cu precădere în mediul on-line, până la eliminarea riscurilor la adresa vieţii şi sănătăţii studenţilor şi cadrelor didactice. AGERPRES