Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se află în Top 10 universităţi din România, conform uniRank University Ranking, una din cele mai importante platforme internaţionale specializate în clasificarea instituţiilor de învăţământ superior.

Biroul de presă al USV arată că instituţia academică suceveană se plasează pe poziţia zece din 78 de universităţi româneşti luate în considerare, o urcare cu patru poziţii faţă de clasamentul realizat în anul 2018, şi pe poziţia 12 în ceea ce priveşte popularitatea pe Facebook.

La nivel mondial, uniRank University Ranking analizează peste 13.600 de instituţii de învăţământ superior recunoscute oficial, din două sute de ţări. De la înfiinţarea platformei, în anul 2005, metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost periodic ajustată şi îmbunătăţită, pentru a oferi rezultate cât mai corecte.   Potrivit USV, spre deosebire de alte clasamente, această ierarhizare nu se bazează pe informaţiile raportate de universităţi, ci pe surse independente de instituţiile de învăţământ. Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking are la bază un algoritm care include cinci valori web, imparţiale şi independente, extrase din patru surse diferite de informaţii web.

Scopul uniRank University Ranking este acela de a oferi o clasare globală aproximativă a universităţilor şi colegiilor lumii pe baza prezenţei şi popularităţii lor pe web, analizând traficul estimat, încrederea, autoritatea şi calitatea link-ului de popularitate, platforma devenind astfel un instrument care să sprijine cadrele didactice şi studenţii în a înţelege cât de cunoscută este o instituţie de învăţământ superior într-o ţară străină.

”Creşterea vizibilităţii pe plan internaţional, calitatea personalului academic şi infrastructura didactică şi de cercetare modernă reprezintă factori care au determinat creşterea atractivităţii USV pentru candidaţii la studii din afara ţării. Reamintim faptul că în anul universitar 2019-2020, la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, 1.210 dintre studenţii USV sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, Italia, Polonia, Canada şi Elveţia, la care se adaugă 45 de studenţi Erasmus +, din ţări precum Turcia, Portugalia, Georgia, Senegal, Rusia etc.”, se arată în comunicat. AGERPRES