Rectorul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunţat într-o conferinţă de presă că, din toamna acestui an, în perspectiva înfiinţării Facultăţii de Medicină, se va introduce un program de licenţă Asistenţă Medicală Generală şi unul de master de Nutriţie şi recuperare medicală. Popa a spus că după autorizarea ARACIS din această vară, la sesiunea din această toamnă, s-ar putea introduce la admitere şi aceste programe.

„Este un prim pas solid în ceea ce priveşte înfiinţarea Facultăţii de Medicină”, a spus Popa, precizând că trei programe de licenţă şi unul de master sunt suficiente pentru constiturea Facultăţii de Medicină.

„Din momentul în care începem să lucrăm cu Asistenţa Medicală Generală, şi având în vedere că mai avem deja două programe acreditate, avem mari speranţe să avem şi un prim master, avem suficient pentru a constitui Facultatea de Medicină”, a arătat Popa.

El a spus că, din luna septembrie, practic, începe să se constituie această facultate, subliniind că o decizie privind înfiinţarea noii facultăţi se ia în Consiliul de Administraţie şi în Senat, dar în prezent nu există suficienţi titulari. „Nu aş vrea să pornim o facultate nouă cu mai puţin de zece titulari. Ar trebui să mai facem angajări şi să mai aşteptăm cel puţin un semestru ca să mai scoatem la concurs locuri pe care să le ocupăm cu medici şi apoi putem spune că avem o structură de personal rezonabilă pentru a forma o facultate, pentru că acum avem cam de un departament”, a declarat rectorul.

Rectorul USV a precizat că sediul Facultăţii de Medicină ar urma să se construiască pe un teren al instituţiei academice situat în proximitatea ISU Suceava. AGERPRES