Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV) scoate la concurs, pentru sesiunea care a început luni, un număr de 1.180 de locuri bugetate şi 1.030 cu taxă, pentru studiile de licenţă din cadrul a 43 de programe, a declarat rectorul instituţiei academice, prof univ dr ing Valentin Popa.

Locurile bugetate includ zece pentru candidaţii de etnie romă, 50 pentru absolvenţii de licee din mediul rural şi 300 pentru românii de pretutindeni.

Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de 400 de locuri, repartizate pe nouă programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 34 de programe, USV oferă 650 de locuri fără taxă, dintre care zece sunt alocate candidaţilor de etnie romă şi 150 de locuri românilor de pretutindeni, iar alte 640 de locuri sunt pentru învăţământul cu taxă.

La doctorat, USV scoate la concurs 49 de locuri, dintre care patru pentru etnia romă, 23 cu bursă pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 22 fără bursă pentru învăţământ cu frecvenţă şi frecvenţă redusă.

Pentru românii de pretutindeni sunt 14 locuri bugetate şi 80 cu taxă, dintre care 33 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Aplicate şi Inginereşti şi 47 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-Umane.

Potrivit rectorului USV, din toamna acestui an, în perspectiva înfiinţării Facultăţii de Medicină, se va introduce un de licenţă Asistenţă Medicală Generală şi unul de master de Nutriţie şi recuperare medicală, după autorizarea ARACIS din această vară. „Este un prim pas solid în ceea ce priveşte înfiinţarea Facultăţii de Medicină”, a spus Popa. AGERPRES