USV Suceava are cel mai mare număr de boboci din ultimii 5 ani

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a început noul an academic având cel mai mare număr de ”boboci” din ultimii cinci ani, a declarat rectorul interimar prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

El a spus că numărul bobocilor la licenţă în USV a crescut cu 7%, deşi în România numărul absolvenţilor de liceu cu bacalaureat a scăzut cu 6%, subliniind că visul este motorul oricărei dezvoltări, personală sau instituţională. ”Avem cel mai mare număr de boboci la licenţă zi din ultimii cinci ani, deşi a fost cel mai mic număr de absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat. Nu este magie (…) Considerăm că într-o universitate creaţia este foarte importantă. Nu suntem la nivel preuniversitar, doar să diseminăm informaţia, universitatea este definită prin a genera informaţia şi a genera cunoaştere (…) Această cunoaştere se găseşte în publicaţii, fie că este vorba de articole, fie că este vorba de cărţi, fie că este vorba de prezentări la conferinţe, însă trebuie să trecem dincolo de acest lucru, să vedem aceste rezultate implementate în societate, în cadrul agenţilor economici, în cadrul administraţiei publice, pentru oferirea unor servicii mai bune în cadrul societăţii în general”, a spus Dimian, subliniind că profesorii trebuie să se implice în formarea studenţilor pentru a fi buni cetăţeni şi a participa la dezvoltarea societăţii.

Dimian a precizat că pentru acest an universitar au fost alocate, la licenţă, 1.170 de locuri bugetate, comparativ cu anul trecut când au fost 1.175, dar s-a înregistrat o creştere la numărul de studenţi din anul I la licenţă, învăţământ la distanţă şi conversie profesională, respectiv 2.501 boboci.

Astfel, cu toate că la licenţă a fost o scădere cu cinci locuri, USV a înregistrat o creştere a numărului de studenţi în anul I, în total, la licenţă zi, învăţământ la distanţă şi conversie profesională, fiind 2.501 boboci, dar şi la studiile de masterat şi doctorat. AGERPRES