Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) găzduieşte, timp de o săptămână, Şcoala de vară ”Ospitalitate şi tradiţie în România”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, în parteneriat cu Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), sub egida Hospitality International Summer School (HISS) şi a Centrului de Resurse şi Cercetări în Turism din cadrul USV.

Într-un comunicat de Biroul de presă al USV, se arată că proiectul ”Hospitality International Summer School” a fost iniţiat de Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană Bucureşti şi USV.

Potrivit sursei citate, printre speakerii din această sesiune se numără profesori de la UBB Cluj Napoca, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, precum şi profesionişti din domeniul turismului.

Agenda şcolii de vară, ce se desfăşoară în perioada 17-22 iulie, include prelegeri, seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, focus grupuri, vizite de documentare în regiunea Bucovina, la firme ce activeză în domeniul turismului, la companii din ramuri conexe, dar şi la obiective turistice importante din regiunea Bucovinei, respectiv Muzeul Satului, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Voroneţ, Muzeul Oului Încondeiat din Vama sau Atelierul de ceramică de la Marginea.

Potrivit sursei citate, la final, studenţii vor elabora proiecte dezvoltate în echipe, ce vor avea ca structură problematica dezbătută în cadrul cursurilor şi seminariilor aplicative din cadrul programului Şcolii de vară.

Totodată, va fi organizat un concurs de fotografie ”Ospitalitate şi tradiţie în Bucovina”, programul incluzând şi activităţi culturale şi de socializare. AGERPRES