uvvg_coroane.jpgO delegație Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, a participat pe 22 decembrie la manifestările organizate de Prefectura Județului Arad, cu prilejul comemorării a 25 de ani de la Revoluția din 1989. În cadrul comemorării eroilor căzuți la Revoluție, s-a rememorat parcursul pe care l-a avut Revoluția din Decembrie 1989 la Arad și au fost depuse coroane de flori la Monumentele Eroilor din municipiul Arad.

Ceremonia solemnă de la Monumentul Eroilor din Piața Revoluţiei a fost deschisă cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Timotei Seviciu, în prezența prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, reprezentanți ai autorităților locale și instituțiilor publice, asociațiile de revoluţionari, membri ai partidelor politice, ONG-uri, dar și cetățeni interesați.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Aradul a Sărbătorit, ca de fiecare dată, în mod creștinește Revoluția de la 1989 prin adunări comemorative, întâlniri și adunări populare, rememorarea parcursului pe care l-a avut Revoluția în Decembrie 1989 la Arad. Universitatea de Vest Vasile Goldiș, care am putea spune că este o instituție înființată ca urmare a acestui eveniment istoric, în cei 25 de ani de existență, a demonstrat că este o instituție academică puternică, care a condus și a pregătit pe băncile universității, până la ora actuală peste 62.000 de absolvenți în diferite domenii. Un rol important l-au avut în instituirea și formarea universităţii noastre, forțele democrate de la acea vreme care, prin dl. Valentin Voicilă, președintele Frontului Democratic al Revoluției, au luat legătura cu organele puterii centrale şi astfel am putut demonstra că Aradul merită să aibă o universitate. În numele tuturor studenților, a cadrelor didactice, am adus un pios omagiu la Monumentul Revoluției și la celelalte monumente care simbolizează Revoluţia română din Arad. Este un omagiu profund pentru că am reuşit să înființăm această Universitate numai datorită actului Revoluției. Îmi aplec capul cu pioșenie petru cei 24 de eroi care au căzut la datorie și datorită cărora astăzi Universitatea noastră este o instituție respectată pe harta academică a României. Mulțumesc celor care au fost alături de noi și autorităților locale de astăzi, care sprijină Universitatea noastră, o universitate comunitară, cu perspective de a păși cu cinste și cu fruntea sus în Europa academică”.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a fost singura Universitate din Arad care a participat la manifestările organizate Prefectura Arad cu prilejul comemorării a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.