epure_lia.jpgO delegaţie a Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad a fost prezentă la cea de-a V-a Conferinţă Mondială pe tema Ştiinţelor Educaţionale (The 5th World Conference on Educational Sciences), care s-a desfăşurat la Universitatea ”Sapienza” din capitala Italiei, Roma.

După cum a declarat la revenirea în ţără, dr. Lia Lucia Epure, conducătorul delegaţiei ce a reprezentat la Roma, universitatea arădeană, evenimentul organizat de Academic World Education and Research Centrer a adus împreună oameni de ştiinţă, administratori ai sistemului educaţional, consilieri, experţi în educaţie, profesori, absolvenţi şi organizaţii ale societăţii civile, care au împărtăşit şi au discutat aspecte teoretice şi practice ale ştiinţelor educaţionale.

”Conferinţa a strâns peste 500 de participanţi, din 74 de ţări, printre care şi România. Au fost înscrise pentru a fi prezentate în cadrul conferinţei un total de 2.535 de lucrări, fiecare lucrare fiind analizată de specialişti din domeniu, la finalul procesului de selecţie, fiind acceptate pentru prezentare un număr de 1.273 de lucrări”, a precizat dr. Lia Lucia Epure.

„Între aceste lucrări s-au aflat şi cele susţinute de cei reprezentanţi ai UVVG la conferinţa de la Sapienza. Astfel, dr. Cristian Măduţa a prezentat lucrarea ‘Educaţie şi identitate naţională. Moştenirea culturală locală şi efectele ei asupra politicilor educaţionale locale din prezent, în judeţul Arad din România’, iar eu, împreună cu dr. Adrian Păcurar, am prezentat lucrarea intitulată ‘Unitate în diversitate. Educaţie pentru o nouă Europă: moştenirea multiculturală din România şi Serbia şi beneficiile ei pentru o politică educaţională comun㔑, a mai spus dr. Lia Lucia Epure.

Aceasta a adăugat că participanţii la conferinţă au apreciat în mod deosebit abordarea subiectului multiculturalităţii din Banat prin prisma unui model de urmat în rezolvarea problemelor interetnice din Serbia. AGERPRES