carte.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad a participat, zilele trecute, la cea de-a XVI-a editie a Targului International GAUDEAMUS 2009 – „Carte de invatatura”, organizat la Bucuresti de Societatea Romana de Radiodifuziune.

Targul GAUDEAMUS 2009 a fost inclus de Comisia Europeana in calendarul Anului European al Creativitatii si Inovarii, in semn de recunoastere a anvergurii si standardelor sale.

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad a fost prezenta cu o bogata oferta academice 45 de titluri de carte stiintifica aparute in anul 2009, trei reviste indexate in baze de date internationale, noua facultati cu 35 programe de studiu nivel licenta, 55 nivel master si doua linii doctorale – medicina si biologie.

Totodata s-au prezentat doua volume de real interes pentru cercetarea stiintifica nationala si internationala: „Biologia moleculara a medicamentului”, Autor: Aurel Ardelean, Arad, „Vasile Goldis” University Press, 2009 si „Mediul natural al regiunii Arad – Zarand si toponimia geografica”, Autori: Aurel Ardelean, Octavian Mandrut, Arad, „Vasile Goldis” University Press, 2009

At domeniu de maxim interes a fost lucrarile privind momentul Marii Uniri din 1918, cu accent pe monografiile dedicate patronului spiritual al Universitatii, Vasile Goldis. De remarcat este ca Universitatea de Vest „Vasile Goldis” a fost unicul participant care a marcat Ziua Nationala a Romaniei, prin volumele Vasile Goldis (1862-1934): Monografie istorica, Vasile Goldis si „Romanul”, precum si albumul bilingv cuprinzand imagini reprezentative pentru Arad si Marea Unire 1918 – 90 ani – 2008 Marea Unire.

„Faptul ca lucrarile cadrelor didactice aradene s-au bucurat de interes in mediul universitar dovedeste inca o data calitatea managementului educational implementat in cadrul Universitatii de Vest Vasile Goldis din Arad”, a declarat Cezara Lazarescu, reprezentantul Universitatii la Targul International Gaudeamus 2009.