uvvg_eficienta.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldiș” în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, Colegiul Economic Arad și Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Naturale si Culturale ale Banatului si Crisanei „EXCELSIOR” au organizat, zilele trecute, la Timișoara, la Hotel Boavista, Conferinţa Naţională „Impactul eficenţei energetice asupra mediului înconjurător”, organizată în cadrul proiectului „A Schools panel for High Energy Eficiency Product”, unde UVVG este lider naţional al proiectului.

La lucrări au participat reprezentanţi ai liceelor tehnice și comerciale, elevi de liceu, universităţi, camere de comerţ, vânzători, instalatori, producători, organisme publice, agenţii de mediu, ONG-uri și alte persoane interesate de aceste teme.

Conferinţa a avut un real succes nu doar datorită numărului de participanţi (peste 80) și a nivelului speakerilor, dar mai ales a interacţiunii invitaţilor cu publicul. Astfel, în afara prelegerilor existente, dialogul și discuţiile din cadrul workshopurilor au indentificat multe probleme, dar mai ales soluţii.

„Soluţiile sunt aceleași pe care le promovează și proiectul și anume faptul că înainte de a investi în energii costisitoare putem face economie prin folosire de produse eficiente energetic, dar mai ales prin deprinderi simple. Cred că acest lucru este esenţa proiectului care vrea să educe mai ales viitorii consumatori, adică elevii”, ne-a declarat managerul de proiect Dan Ușvat, din cadrul Facultăţii de Știinţe Economice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”.