uvvg_scvara_2016.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldiș”, prin Facultatea de Farmacie, specializarea Nutriție și Dietetică, a organizat, pe 26 august, Școala de vară “Derzelas”, prima școală de vară în domeniul nutriţiei. La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Călin Vasile Andrițoiu, medic apiterapeut, cadre didactice și studenți de la specializarea Nutriție și Dietetică.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș”, a declarat: “Școala de vara ‘Derzelas’ este prima școală de vară organizată de o Universitatea în domeniul nutriției. Nutriția, la ora actuală, are o importanță deosebită, fiindcă de modul cum ne hrănim, cum înțelegem să ne realizăm o alimentaţie rațională, depind toate funcțiile organismului. Studenții noștri trebuie să învețe de pe acum că viitoarea lor profesie de nutriționiști este una dintre cele mai importante profesii, așa cum este recunoscută și în alte state. Vom sprijini această Școală de Vară ‘Derzelas’, Derzelas fiind Zeul Sănătății la daci, deoarece vrem să avem studenți cu bune cunoștințe pentru țara noastră și pentru întreaga Europă”.

În cadrul Școlii de Vară, prof. univ. dr. Călin Vasile Andrițoiu, medic apiterapeut, a prezentat cartea “Fructele, alimente funcționale și atractive”, scrisă împreună cu studenții de la specializarea Nutriție și Dietetică. “Dacă veți răsfoi cartea ‘Fructele, alimente funcționale și atractive’ scrisă împreună cu studenții, veți observa că au ajuns să scrie la un nivel al profesorilor cu experiență. Este un stil de a scrie cu note de subsol, note în text, explicații științifice. Sunt tineri foarte buni de care sunt mândru și care ne vor face cinste. Intenția este de a-i forma în a știi să realizeze fișe de lectură, a știi să lucreze un text științific, să selecteze informaţiile și mai târziu să redacteze o lucrare de sinteză care îi va ajuta în redactarea tezelor de licență. Anul acesta vom avea studenți foarte buni la specializarea de Nutriție și am toată încrederea că vor face treabă și vom auzi de ei pe viitor. Îmi doresc să intru într-o librărie și să găsesc o cartea a unui student de-al meu”, a declarat prof. univ. dr. Călin Vasile Andrițoiu.